אם אדם כועס עלינו ובוחר להביע את כעסו בצעקות רמות איננו יכולים לבחור עבורו כיצד להביע את כעסו, אין לנו שליטה עליו! על מה כן אנו יכולים לשלוט? כמובן רק על תגובתנו לכעס.
&
צעד נוסף בדרך אל חיים מאושרים- בחירת רגשות
לקבלת יעוץ אישי ומידע בנושא, התקשרו עכשיו: 072-2285801
|
שאלה לי אליכם קוראים יקרים: אם תיקחו תפוז עסיסי ומתוק ותסחטו אותו לתוך כוס – מה תקבלו? כמובן מיץ מתוק ועסיסי. אם תיקחו תפוז שנס ליחו (נוטה לריקבון) ותסחטו לתוך כוס – מה תקבלו? כמובן מיץ של תפוז שנס ליחו.
על מנת לקבל כוס של מיץ השתמשנו בנתוני הבסיס של התפוזים ומה שקיבלנו בכוס תאם לנתונים הללו. האם יכולנו לשנות את טעם המיץ של התפוזים? לא ולא זה המיץ שלהם. אולם, אנו יכולנו לבחור אם חפצים אנו לשתות מהמיץ.
קוראים יקרים, לא התבלבלתם, זה אינו בלוג על אוכל ולא בתפוזים עסקינן.
אם אדם כועס עלינו ובוחר להביע את כעסו בצעקות רמות איננו יכולים לבחור עבורו כיצד להביע את כעסו - בהקבלה לתפוז: אין לנו שליטה על המיץ שלו! על מה כן אנו יכולים לשלוט? כמובן רק על תגובתנו לכעס.
אנו יכולים לבחור כיצד נביע את הרגש שעלה בנו בעקבות הצעקות. בידנו לבחור תגובה הולמת אותנו, בידנו לבחור לשנות את התגובה האוטומטית שלנו ובעקבות השינוי לשנות גם את הרגש.
קחו למשל, אדם הפוחד מכלבים, בכל פעם שהולך הוא בחוץ ורואה כלב (ואפילו קטן), עולה בו רגש הפחד ותגובתו האוטומטית היא: לברוח! באפשרותו להתמקד ברגע הזה, להשהות את התגובה האוטומטית, לנשום עמוק ולהמשיך ללכת. ברגע שיעשה זאת גם רגש הפחד שבו ישתנה. הנה צלח את המשוכה, עבר ליד הכלב ודבר לא קרה.
אספר לכם סיפור:
בודהא נדד מכפר לכפר והעביר את משנתו. יום אחד הגיע הוא לכפר קטן. אנשי הכפר שמעו על בודהא, אך לא אהבו את משנתו. אנשים כעסו על הגיעו לכפר. השמועה פשטה מפה לאוזן והם התאספו וחיכו לו במרכז הכפר. אנשי הכפר היו כעוסים. כולם סגרו עליו מכל עבר וצעקו לו: "לך מכאן"! "גישתך אינה מקובלת עלינו"! "תקלקל לנו את הילדים"!
בודהא עמד בשקט והקשיב. זה הכעיס מאוד את אנשי הכפר והם הוסיפו לקלל ואפילו זרקו עליו חפצים. בודהא המשיך לעמוד בשקט. אחד הזקנים היסה את כולם ושאל את בודהא: יצאת מדעתך? אנו כועסים עלייך ואינך מגיב? השיב בודהא: "אתם מלאים בכעס ומשליכים עליי כעס זה, אבל אני, בטני מלאה, איני רוצה לקחת את כעסכם אליי, תנו אותו אחד לשני אני לא צריך אותו". אני בוחר לא לקחת אותו. התרשמו אנשי הכפר מאוד ואמרו לו: הישאר עימנו ולמד אותנו כיצד אתה עושה זאת כי כשלנו לוחצים על מקום פוגע אנו נפגעים. בודהא נשאר שם מעט ולימד את תורתו. משסיים המשיך בדרכו.
כעת הוא הגיע לכפר בו אהבו אותו מאוד, השמועה על בואו פשטה ואנשים התאספו במרכז הכפר להקשיב למורה האהוב. הם הביאו לו פרחים והניחו לרגליו, שיבחו את תורתו וכרכרו סביבו. בודהא עמד ושתק. אחד הזקנים היסה את ההמון ואמר: "בודהא יקר אנו מקבלים אותך יפה מרעיפים עלייך מתנות, משבחים אותך, מדוע אתה שותק"? אמר בודהא: " אנשים טובים, אתם באתם והרעפתם עלי את האהבה שבתוככם אבל אני, הבטן שלי מלאה, איני זקוק לה, קחו אותה והרעיפו אותה אחד על השני אני מאוזן. איני צריך שנאה ואיני צריך אהבה יש לי משלי. אני בוחר כיצד אני מגיב ולא גילויי שנאה או גילויי אהבה ישפיעו על תגובתי" בחירת התגובה והרגש בידי".
כמובן, כדי להגיע למצב של בחירת רגשות (צעד נוסף אל הטופ – מסלול הלב והאהבה) עלינו להתאמן.
שלב א'- הוא לזהות את הרגש שעולה בנו
שלב ב'- לבחור כיצד לפעול.
כדי שנבחר את תגובתנו ולא נגיב אוטומטית ללחיצת כפתור חיצונית עלינו לחפש את המרווח בין המצב שזיהינו אצלנו לבין התגובה.
בלשון אחרת, נדחה את תגובתנו, נאמר למי שצעק עלינו: אני מבין שאתה כועס תן לי לחשוב על הדברים ואחזור אלייך. ואז בשקט לבחור את התגובה ואת הרגש שנביע.
בעזרת טכניקות של אימון אישי ופסיכותרפיה הוליסטית אפשר ללמוד לעשות זאת.
כמובן, ככול שאנו יותר מפותחים, מאושרים, בטוחים בעצמנו, יש לנו פחות צורך לבחור תגובות שיפגעו באחרים וביכולתנו לבחור להגיב ממקום של אהבה ולא ממקום של פחד.
לקבלת יעוץ אישי ומידע בנושא, התקשרו עכשיו: 072-2285801
|
לחץ/צי עכשיו על סמל הרשת החברתית שלך והחברים שלך יוכלו ליהנות גם הם